Je vakantie bestemming kiezen in drie stappen

Er zijn maar weinig dingen zo lekker als op vakantie gaan. Je kunt gewoon even genieten van de lekkere dingen in het leven en de zorgen laat je gewoon achter in Nederland. Elk jaar weer is het lastig om de juiste bestemmingen te kiezen, want wat als je zoveel geld betaald hebt en niet echt kunt genieten? Het blijft altijd een lastige keuze, maar door jezelf drie simpele vragen te stellen kom je er wel iets eerder uit dan wanneer je het niet zou doen. Wat deze vragen zijn en waarom ze zo goed werken voor het kiezen van een vakantie, lees je hier!

Met wie ga je op vakantie?

Het klinkt als een simpele vraag, maar met wie je gaat kan een groot verschil maken. Een vakantie met vrienden is anders dan een met het gezin. Je zoekt dan een ander soort vakantie. Een vakantie alleen met je partner is ook weer anders dan dat met de kinderen erbij. Als je weet met wie je op vakantie gaat, kun je in ieder geval de sfeer bepalen. Zo weet je of je moet zoeken naar avontuurlijk, romantisch of speels. Het thema wordt meteen duidelijk waardoor de keuzes minder worden.

Wat voor weer wil je hebben?

Als je net als de meeste mensen in Nederland, op vakantie gaat voor de zon kun je rond deze tijd van het jaar het beste niet in Europa op vakantie gaan. Verre reizen zijn dan het antwoord en dus vallen er weer een hoop bestemmingen weg. Een rondreis Costa Rica begint al meer op het antwoord te lijken. Levendige landen als China of Australiƫ zijn leuk als je ook wilt gaan shoppen. Voor meer natuur ga je juist naar Zuid-Amerika of een Afrikaans land. Als je hier een nog niet hebt gekozen voor een rondreis Costa Rica komt nu de laatste en misschien wel makkelijkste vraag.

All-inclusive of onder de mensen?

De een vindt het lekker om van een land te genieten van een afstandje met een cocktail en prachtig uitzicht. Anderen trekken liever op met de locals en ondervinden graag zelf de mooie plekjes van hun verblijfplaats. Voor iedereen is dat een beetje anders. In veel landen is het niet mogelijk om er in je eentje dop uit te trekken, omdat het er gevaarlijk kan zijn. Als je van zulke ruige landen houdt, kun je dus beter van All inclusive houden. Als het goed is heb je na deze vragen al een