Beveilig uw huis in de donkere wintermaanden

De wintermaanden komen er weer aan en dat betekent dat voor velen de mooiste tijd van het jaar weer voor de deur staat. Gezelligheid en warmte staan centraal in huis en dat is voor de meesten een absoluut genot. De donkere keerzijde aan de, ook in mijn ogen, mooiste tijd van het jaar zijn de vele inbraken gedurende de maanden november, december en januari. Door het donkere weer worden inbrekers minder snel gezien en slaan ze, vaak al vroeg op de avond, hun slag. Tevens zijn rond de feestdagen in december veel huishoudens op familiebezoek, waardoor inbrekers vrij spel hebben. Kortom, een gouden tijd voor inbrekers. Onderstaand zullen drie belangrijke tips gegeven worden om inbraak te voorkomen.

Verlichting in en om het huis

De zichtbaarheid in en rondom het huis is erg belangrijk gedurende de donkere wintermaanden. Daarom moet je altijd zorgen dat er licht in huis brand. Voornamelijk wanneer je niet thuis bent, wil men alle lichten wel eens uit doen. Dit geeft inbrekers al snel het idee dat er niemand thuis is en ze vrij hun gang kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor ’s nachts. Door altijd een klein lampje te laten branden weten inbrekers niet of er nog iemand wakker is en zullen ze minder snel toeslaan. Door goede verlichting, eventueel met bewegingssensoren, buiten te installeren vallen inbrekers meer op. Hierdoor zal iemand op straat sneller zien dat er een ongewenst persoon op het erg staat. Naast het licht is het natuurlijk ook belangrijk om zo min mogelijk berichten op social media te plaatsen over je afwezigheid. Hierdoor weten inbrekers dat je niet thuis bent en is de kans groter dat er ingebroken wordt.

Installeer een mistgenerator

Naast het inbrekers lastiger te maken om je huis binnen te komen, kun je het inbrekers in huis ook erg lastig maken. Met behulp van een mistgenerator kun je ervoor zorgen dat inbrekers eenmaal binnen niet meer zien waar ze heen moeten en het pand weer snel zullen verlaten. Een mistgenerator produceert bij binnenkomst van ongewenste gasten een enorme hoeveelheid mist/rook. Deze mist zorgt ervoor dat het niet meer zichtbaar is waar deuren, kasten of kluizen zijn. Hierdoor schrikken inbrekers en zullen ze weg zijn voordat ze iets hebben kunnen meenemen. Een ideaal middel om inbrekers weg te jagen. De bandit rookmachine is een aanrader!

Buurtpreventie

Naast alle maatregelen die je zelf kunt nemen, is het uiteraard ook belangrijk dat je kunt vertrouwen op de buurt. In veel wijken in Nederland hangt tegenwoordig al een bordje met WhatsApp buurtpreventie. Wanneer iets opmerkelijks gezien wordt, kan dit gemeld worden in de WhatsApp-groep. Hierdoor kan de hele buurt een oogje in het zeil houden en kunnen steeds meer inbraken voorkomen worden.