Boottrailer: ontdek nieuwe wateren met je boot!

Een boot hebben is natuurlijk hartstikke leuk en veelzijdig, omdat het veel mogelijkheden biedt. Overal waar je gaat is wel een mooi water waarop je lekker kan varen; op een gracht of kanaal, of juist een mooi meertje of een plas tussen de natuur. Het enige nadeel is natuurlijk dat je boten alleen op het water kan vervoeren. Tenzij je een boottrailer neemt natuurlijk! Met een boottrailer kun je je boot meenemen achter je auto aan, zodat je naar de meest moeilijk te bereiken plekjes komt en met jouw boot prachtige nieuwe wateren kunt ontdekken.

Ongeremde boottrailer

Ongeremde boottrailers worden al gebouwd vanaf 1995. Door al deze jaren van ervaring zijn de makers bekend met ieder aspect dat bij een ongeremde boottrailer komt kijken. Er worden kunststof rollen gebruikt met een extra zachte laag, om te voorkomen dat de kimrollen van je boot gaan vervormen. Hierdoor glijdt de boot gemakkelijk in en uit het water. Elke kim en kiel rol van de ongeremde trailer is verstelbaar in hoogte, waardoor de ongeremde boottrailer voor iedere soort boot geschikt is! En er zijn er zelfs nog meer verkrijgbaar in het brede assortiment. Er zijn namelijk ook ongeremde kantelbare boottrailers. Deze zijn extra handig omdat je niet altijd een boothelling nodig hebt om de boot te water te laten. Voor nog meer gemak zijn er nog meer extra opties te bieden bij de ongeremde boottrailer. Bijvoorbeeld een centreerset, wat het makkelijker maakt om de boot van en op de trailer te krijgen als je alleen bent.

Geremde boottrailer

Naast ongeremde bestaan er uiteraard ook geremde boottrailers. Met de meeste boottrailers is het toegestaan op de openbare weg op te gaan. Maar soms heb je een boot of boottrailer die boven een gewicht van 750 kilo uitkomt. Voor de veiligheid van jezelf, je boot en uiteraard andere weggebruikers is het dan verplicht om een geremde boottrailer te gebruiken. Voor deze zwaardere trailers is het ook nodig om een apart kenteken en registratiebewijs te hebben. Dit klinkt allemaal misschien wat ingewikkeld, maar het is eigenlijk juist een erg goede oplossing voor de problemen die het hebben van een grotere of zwaardere boot met zich meebrengt. Dit kan namelijk nog leuker zijn dan een klein bootje, en er zijn genoeg oplossingen voor de onhandigheden. Van de kleinste soort geremde trailers is er zelfs nog een kantelbare boottrailer verkrijgbaar. Vanaf hogere gewichten wordt dit lastiger, maar met een beetje geluk past jouw boot daar nog net op!