Een cruise vakantie: Maar wat doe je met je hond?

Heb jij een tripje met een cruiseschip op je planning staan? Dat wordt gegarandeerd genieten. Even al je zorgen vergeten en lekker all-inclusive ontspannen op het water. Dit is voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Maar wat nou als je een huisdier hebt? Neem je die mee op de cruise of laat je hem thuis? In deze blog lees je de verschillende opties en mogelijkheden.

Je hond meenemen, mag dat?

Je hond meenemen op cruise lijkt natuurlijk een hartstikke leuk idee. Maar is dat in alle gevallen wel mogelijk? Nee, dat is het helaas niet het geval. Sommige cruiseschepen laten het niet toe dat huisdieren meegenomen worden. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Cruiseschepen worden tegenwoordig steeds groter en uitgebreider en dus zijn er ook steeds meer schepen met kennels en andere faciliteiten voor honden. Ga dus eerst na of jouw cruiseschip het goed vindt als jij je huisdier meeneemt.

Huisdier mee, en wat nog meer?

Als je huisdier mee mag en kan van het cruiseschip, dan stopt het plannen hier helaas niet. Je moet natuurlijk ook spullen meenemen voor je hond, zoals je dat ook voor jezelf doet. Denk goed na welke dingen je hond thuis altijd gebruikt en waar hij aan gewend is en neem deze dingen mee. Vaak hebben de kennels op cruiseschepen ook wel dingen in huis, maar het kan natuurlijk zijn dat deze dingen voor jouw hond onwennig en nieuw zijn. Neem dus spullen van huis mee als je wil dat je hond snel went aan de nieuwe omgevingen. Zo weet ik dat mijn hond helemaal weg is van zijn Kong speeltje en nam ik deze dus mee. En ja hoor, hij was eigenlijk pas helemaal rustig toen hij zijn geliefde speeltje zag.

Huisdier niet mee, wat doe je dan?

Mag je huisdier niet mee van het cruiseschip? Dat is heel jammer, maar niet getreurd: Dit hoeft jouw heerlijke reis niet tegen te houden. Thuis zijn er genoeg mogelijkheden om je hond op te vangen. Wil je hier niet je vrienden of familie mee opzadelen, dan kun je je geliefde viervoeter altijd naar een opvang brengen. Zelf heb ik hier minder goede ervaringen mee gehad, omdat mijn hond meerdere keren ziek terugkwam van de opvang. De laatste keer had ik aan mijn dierenarts gevraagd welke opvang zij aanraadde, en heb ik het nog een kans gegeven. Deze opvang was hartstikke goed en mijn hond wilde er nauwelijks meer weg. Ik raad dus zeker aan om even aan je dierenarts te vragen welke dierenopvang aan te raden is.