Een douche om zen van te worden…

Laatst heb ik mijn eigen regendouche aangeschaft. Ik was er heel erg blij mee uiteraard. Nadat ik me flink heb ingezet bij mijn wekelijkse uurtje Pilates, was het wel weer eens tijd voor een grondige wasbeurt. Wat was het toen leuk om voor het eerst mijn pas aangeschafte douche uit te proberen! Het enige probleem: ik kwam er niet meer onder vandaan… Stijgende kosten van waterverbruik

Doordat ik veel vaker onder de douche te vinden was, gingen de kosten van mijn waterverbruik flink omhoog. Dat was wel wat minder leuk, maar begrijpelijk. Kijk, zo’n douche is heel prettig en leuk, maar op lange duur brengt het wat gevolgen met zich mee. Heb jij zo’n douche en begrijp je wat ik bedoel? Mooi, dan snap je waarschijnlijk hoe moeilijk deze douche-verslaving is. Heb jij niet zo’n douche thuis? Dan wil ik je van harte meegeven dat je goed moet nadenken wat je in huis haalt. Het is zeker geen zonde om dit aan te schaffen, maar zoals bij elke grote aankoop moet je goed nadenken waar je aan begint.

Tips voor zuinig waterverbruik

Al is het misschien niet het meest ontspannende idee, maar een timer kan wel helpen bij het in de gaten houden van de hoeveelheid water die je verbruikt. Ook kan het helpen om de douchekraan uit te zetten wanneer je bijvoorbeeld je haar gaat insoppen met shampoo. Houd er rekening mee dat het bij een regendouche langer duurt voordat het water goed is opgewarmd. De douche heeft immers meer gaatjes in de hoofdknop. Wat ik je hierbij zou aanraden, is om eventuele vieze plekken in de douche schoon te spoelen, mocht dat nodig zijn. Zo heb je toch je water door kunnen laten lopen en hoef jij nog niet onder die koude stralen te staan of erbij te staan kijken.

Gelijkmatiger water

Wat ik hoor van veel mensen, is dat een regendouche vooral heel prettig door het grotere vlak van de douchekop. Dit snap ik wel, want het voelt naar mijn best irritant om alleen een klein stuk aan waterstralen op het midden van je lijf te voelen. Voornamelijk om deze functie heb ik gekozen voor de regendouche. Daarnaast is het lekker warm tijdens deze koude winterdagen.

Schoonmaken

het reinigen van deze soort douche kan nog weleens wat complicaties opleveren. Dit hoeft echter niet zo moeilijk te zijn. Het allerbelangrijkst is om het regelmatig schoon te houden en hierbij een sterk schoonmaakmiddel te gebruiken zoals van CIF. Bleekmiddel is zeer effectief, dus het is belangrijk dat je het niet overmatig gebruikt.