Een groot feest organiseren? Hier een paar tips

Ben je van plan om binnenkort een groot feest te geven maar weet je nog helemaal niet hoe je dit aan moet pakken? In deze blog geven we je een paar tips om het organiseren van een groot feest, zoals een bruiloft, trouwfeest, verjaardag, afscheidsfeest, etc. wat gemakkelijker te maken.

  1. Planning

Zorg van te voren dat je al een soort van planning in elkaar zet. Wanneer wil je het feest geven? Het seizoen is veelal bepaling voor waar je het feest bijvoorbeeld wilt geven. Ga je het feest geven in de winter dan is een buitenlocatie misschien niet heel geschikt of wil je het feest juist geven in de zomer dan is het zonde om dit te doen in een binnenlocatie. Daarnaast is het ook fijn dat mensen alvast rekening kunnen houden met jou feestje en kun je voor jezelf alvast bepalen hoeveel mensen je wilt uitnodigen en wat je budget is.

  1. De locatie

We benoemden het net al even maar de locatie is van groot belang en kan een feest maken of breken. Ga je in de zomer een feestje binnen geven dan is dat natuurlijk zonde en je mist meteen een beetje de extra sfeer. Dus bepaal voor jezelf waar je het feest wil laten plaatsvinden. Misschien wil je wel een locatie huren? Dan dien je ook weer rekening te houden met je budget.

  1. Eten en drinken

Daarnaast moet er natuurlijk voldoende eten en drinken zijn tijdens je feest. Ga je dit zelf organisaren of ga je voor bijvoorbeeld catering? Heb je een grote groep dan zijn buffetten zeker aan te raden als het gezelschap blijft eten. Vaak is dit nog goedkoper ook en een hele zorg minder. 5 broden 2 vissen catering is een cateringbedrijf waar wij hele goede ervaringen mee hebben en top kwaliteit leveren. Als je een feest geeft moet natuurlijk wel alles perfect zijn!

  1. De decoratie

De feestlocatie moet er natuurlijk ook een beetje feestelijk uitzien en hier zorgt de decoratie voor. Decoratie hoeft helemaal niet duur te zijn en kan zelf bij een winkel zoals de Action al worden gekocht. Pas je decoratie weer aan, aan het seizoen en het thema van het feest om het helemaal compleet te maken.

  1. Geluidsinstallatie

Om het feest helemaal af te maken zou een geluidinstallatie niet misstaan. Het is vaak wat prijzig dus er moet wel ruimte zijn in het budget maar wil je echt een swingend feest neer zetten dat niemand meer vergeet? Dat is wat muziek zeker een aanrader. Eigen dj spelen is trouwens soms ook heel succesvol maar zorg er van te voren wel even voor dat je een goede playlist hebt samengesteld.