Een safaritent voor de avontuurlijke vakantie in luxe

Zie jij jezelf al kamperen in een safaritent midden in de natuur? De natuur is mooi en prachtig, we moeten er als mensen echt van genieten. Vaak kiezen we toch voor een toeristische vakantie naar een drukke badplaats, maar waarom kiezen we niet een keer voor een avontuurlijke vakantie in een safaritent? De rust en stilte die de natuur met zich meebrengt levert het ultieme vakantiegevoel op. Vaak denken mensen dat dit ook een primitief leven is. Dit is tegenwoordig echter niet meer het geval. Een safaritent is tegenwoordig voorzien van een hoop faciliteiten. Hoe luxer jij het wilt, hoe gekker je het kan maken. Een safaritent is een onderdeel van de nieuwe trend glamping, luxe kamperen. Ik vertel je graag meer over safaritenten in mijn blog.

Safaritenten in verschillende soorten en maten

Een safaritent heeft meestal een hogere kwaliteit dan een normale tent. Deze tenten zijn ook luxer en groter. Families kunnen dan gewoon meerdere meubelstukken kwijt. Een safaritent is opgebouwd uit een stalen frame met een apart dak gemaakt van PVC. De uitgebreide techniek in deze tenten is zo hoog dat de belasting precies over de volledige tent wordt verdeeld. Dit bevordert de duurzaamheid van de verschillende onderdelen. Ook kan je kiezen voor een geïsoleerde safaritent. Natuurlijk is dit een perfecte optie voor op warme dagen, dan zit je er lekker koel bij. Zowel de vloer als de binnentent kunnen geïsoleerd worden. Natuurlijk zit je op de camping tussen de schaduwen van de bomen, maar niets is lekkerder dan om na een lange warme dag in een verkoelde tent te kunnen zitten. Dit was vroeger wel anders.

Een safaritent betekent gewoon luxe

Kamperen is eigenlijk slapen tussen de bomen, de vogels horen fluiten en wakker gemaakt worden door de eerste zonnestralen. Dat is in een luxe tent niet anders toch? Waarom zou je dan niet gewoon voor die luxe gaan. Een safaritent betekent slapen, koken en leven in je tent, geen onnodige uitstapjes en alleen maar genieten van je vakantie. Ik heb inmiddels al gekozen voor een luxe tent als deze en ik wil niet meer terug. De drukke hotels in badplaatsen in verschillende tropische vind ik niks meer. Ik kies liever voor rust en natuur en ik ging vroeger graag kamperen. Ik stopte met kamperen, omdat ik toch op zoek was naar die luxe. Nu ik dit kan combineren weet ik het zeker, dit is mijn ding.