Londen en Parijs

Europa telt tal van bijzondere steden die een bezoek meer dan waard zijn. Wanneer je van stedentripjes houdt, ben je in Europa dus echt niet zomaar uitgereist. Sowieso zijn de hoofdsteden van ieder land vaak geweldig om te bezoeken, maar daarnaast zijn er nog veel meer steden. Veel van deze steden hebben zo’n ontzettend veel bezienswaardigheden dat je bij een bezoek van een paar dagen tijd te kort komt om alles te zien. Londen en Parijs zijn typische voorbeelden van zulke steden. Maar stel nu dat je echt maar een paar dagen hebt, welke bezienswaardigheden in beide steden mag je dan écht niet missen? Het wordt hieronder besproken.

Londen

In de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is heel veel te zien. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht over de Theems maken, waarbij je direct meerdere bezienswaardigheden kunt zien. Je vaart dan bijvoorbeeld onder de Tower Bridge door. Ook het Palace of Westminster mag je eigenlijk niet missen. Het parlementshuis heeft bepaalde delen die stammen uit het jaar 1097. Het parlementsgebouw staat daarnaast echter ook bekend vanwege de Big Ben, de klok die in 96 hoge klokkentoren hangt. Buckingham Palace inclusief de wisseling van de wacht is ook een echte attractie in Londen, net als het Londen Eye, een gigantisch reuzenrad waarin je in 30 minuten tijd een groot gedeelte van Londen kunt zien. Verder kunnen de liefhebbers van kunst en cultuur zich helemaal uitleven in National Gallery waar zeer veel werken van grootmeesters hangen als Rembrandt, Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh.

Parijs

Ook in de Franse hoofdstad Parijs is ongelooflijk veel te zien en te beleven. Verreweg de meest bekende bezienswaardigheid is natuurlijk de Eifeltoren die een centrale plaats inneemt in de stad en zelfs het symbool van Parijs is geworden. Daarnaast zijn er echter nog veel meer bezienswaardigheden die je niet mag missen zoals Arc de Triomphe en de schitterende kathedraal de Notre Dame die bol staat van de historie. Het is overigens ook mogelijk om de Notre Dame te beklimmen. In Parijs staat ook één van de allerbeste musea ter wereld. Je kunt in het Louvre onder andere het meest beroemde schilderij ter wereld bezichtigen, de Mona Lisa.