Michael Kors, meer dan alleen een tassenmerk

Bij het horen van Michael Kors denk je waarschijnlijk meteen aan de MK tassen. Daar is het merk ook bekend mee geworden maar inmiddels bieden ze een breed assortiment aan naast tassen ook andere verschillende mode items in voorkomen.

 

Het ontstaan van het merk Michael Kors

Je zal vast niet raar staan te kijken als ik je verteld dat het merk is bedacht door de heer Michael Kors. Al vanaf jongs af aan was Michael bezig met mode en ontwerpen en op zijn 19e bracht hij zijn eerste modecollectie naar de markt in New York. Hij werkte toen voor een van de meeste bekende modeboetieken Lothars. Zijn collectie werd zo goed ontvangen in de modewereld dat Michael Kors besloot om 3 jaar later zijn eigen Label op te zetten.

 

Michael Kors en zijn collectie

Van het begin af aan had Michael Kors al een doel in zijn hoofd voor zijn collectie. Het moest vrouwelijk zijn maar wel op een sportieve manier. Zijn label wordt ook wel gezien als “casual chic”. Zijn kracht ligt bij het maken van simpele items maar door een andere materiaal te gebruiken krijgt dit toch een hele andere uitstraling. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld leer, suède of bont. De kledinglijn is typische gebaseerd op de Amerikaanse mode en draagt dus duidelijk een Amerikaanse signatuur. Het mooie van zijn kledinglijn is dat alles best wel basic met een sprekend detail.  Een mooie zwarte trendcoat met een bontkraagje, witte leren sneakers met het goede Michael Kors logo of een gouden clutch met bijbehorende hengels. Alles wat hoort bij het merk spreekt eigenlijk voor zich.

 

De tassencollectie

We benoemden ze net al even maar wie Michael Kors hoort, hoort Michael Kors tassen. Hoe komt het toch dat dit mode item zo wereldberoemd is geworden? Net zoals bij de rest van zijn modecollectie gebruikt Michael ook voor zijn tassen luxe materialen. Vooral leer is erg geliefd. Leer geeft over het algemeen al een luxury feeling en daar weet de modeontwerper wel raad mee. Zijn tassen zijn elegant, vrouwelijk, het perfecte formaat en meestal in een prachtige kleur. Hoewel Michael Kors zelf het liefste basic kleuren gebruikt zoals zwart, wit of zilver weet hij toch hoe hij moet spelen met andere kleuren. Zo zie je de gaafste kleuren al bordeaux rood, marineblauw of kanariegeel terug in de winkels.

 

Ben je benieuwd geworden naar de collectie neem dan gerust een kijkje op de website!