Pedaalemmers, handig en schoon in gebruik

Mocht er op het kantoor geen schoonmaakdienst aanwezig zijn dan is meestal de grote vraag wie gaat de schoonmaak op zich nemen. Meestal worden er rooster gemaakt maar het schoonmaken van het kantoor, de keuken of de wc’s is meestal geen pretje. Hoe ze het doen, doen ze het maar het is meestal een grote rommel. Zeker in de keuken kunnen sommige collega’s er nog wel eens een potje van maken met vieze en verstopte gootstenen, stinkende ijskasten en een uitpuilende vuilnisbak. In dit blog geven we je graag een oplossing voor het laatste probleem, de uitpuilende vuilnisbak. Pedaalemmers kunnen ervoor zorgen dat dit vieze probleem verleden tijd is.

Wat is een pedaalemmer?

Een pedaalemmer is een gesloten vuilnisbak of prullenbak die je kan openen door het gebruik van je voet. De pedaalemmer is afgesloten met een deksel waardoor vieze geurtjes niet vrij kunnen komen en de prullenbak op een gegeven moment echt vol is, er kan dus niks meer bij. De pedaalemmer is een schone oplossing voor de vuilnisbak om je allereerst niks met je handen hoeft te doen. De bak opent als je met je voet op de pedaal staat. Ten tweede zorgt de deksel er dus voor dat alle vieze geurtjes in de emmer blijven (extra pluspuntje). En ten derde is de bak op een gegeven moment vol en kan er ook niks meer bij door de deksel. Dit is nog wel het mooiste voor kantoren waar dit wel gebeurt. De zak raakt niet meer overvol waardoor de alles op een normale en schone manier kan worden vervangen.

Welk maat heb ik nodig?

De pedaalemmer is er in verschillende soorten en maten. Welke geschikt is voor jouw kantoor hangt dus even af van de hoeveelheid afval er op een dag wordt weggegooid. Meestal zal je keuze uitgaan naar de grootste maat maar dit is niet altijd de beste keuze. Allereest zijn in de gewone winkels hier niet altijd de gewenste zakken voor. Daarnaast blijft vuilnis dan misschien wel tot 3 dagen in de keuken en ik weet ook niet of je daar heel blij van wordt. Het beste is als de maat emmer het de hele dag houdt en aan het einde van de dag de zak net genoeg ruimte over heeft om dichtgebonden te worden. De pedaalemmers zijn er dus in vele verschillende soorten maten maar welke maat geschikt is voor jouw bedrijf dat hangt helemaal af van de hoeveelheid afval er wordt geproduceerd.

En, ben jij er al uit? Welke pedaalemmer komt er bij jullie op kantoor?