Zijn schoudertassen geschikt om mee te reizen?

Voor wie vaak reist is het niet onbekend dat je super veel spullen mee moet nemen. Schoudertassen zijn heel fijn om te gebruiken als handbagage. Reizen met een schoudertas is een stuk praktischer, beter voor je lichaam én stijlvoller dan andere tassen.

Schoudertassen als handbagage

De regels worden door de jaren heen steeds strenger als het gaat om vliegen. De handbagage moet van een bepaalde afmeting zijn, dit verschilt per vliegtuigmaatschappij. De meeste airlines hanteren de 55x35x25 afmetingen. Er is dus niet heel veel speling als het gaan om handbagage en je moet goed bedenken wat je meeneemt. Schoudertassen kunnen qua afmeting mee als handbagage in het vliegtuig en zijn vooral ook heel handig.

Wat neem je allemaal mee?

In de meeste schoudertassen zitten veel verschillende vakken en compartimenten zodat je jouw spullen handig kunt opbergen. Als je reist neem je veel mee en moet je snel bij je spullen kunnen komen. Op het vliegveld moet je vaak je boarding pass en paspoort laten zien. Hier moet je snel en gemakkelijk bij kunnen. In de schoudertassen zijn speciale vakken waarin je deze spullen makkelijk opbergt. De andere spullen die je fijn vindt om mee te nemen tijdens je vlucht kunnen ook mee in je schoudertas zoals een borstel, tijdschriften, make-up, handcrème, desinfecterende hand gel, snacks, mini deodorant, oordopjes, een extra trui en sokken, een tandenborstel, en nog veel meer. Let er wel goed op dat je niet alles mee mag nemen in het vliegtuig. Vloeistoffen boven de 100 ml en scherpe voorwerpen zijn niet toegestaan, dus je pincet en nagelknipper kun je beter thuis of in je ruimbagage laten!

Rug- en nekklachten

Een van de andere voordelen van schoudertassen is het draagcomfort. De meeste tassen draag je in een van je handen, terwijl dit eigenlijk helemaal niet goed is. Door de tas in één hand te houden sta je niet recht, dit heeft geen goed effect op je houding. Een slechte houding veroorzaakt rug- en nekklachten die zelfs op lange termijn veel last kunnen  bezorgen. Schoudertassen zijn een stuk beter voor je rug omdat deze op je schouders rust, deze kunnen meer gewicht hebben dan je handen. Het is belangrijk om de tas niet te lang op een schouder te dragen, maar vaak te wisselen. De brede band van de schoudertassen zorgt ervoor dat het gewicht evenredig wordt verdeeld. Hoe breder de band, des te beter voor je rug en nek!