De beste plekken voor een bijzondere strandvakantie in Europa

Ben je toe aan een ontspannende strandvakantie? En wil je liever geen vliegticket boeken naar Costa Rica of Hawaii? Dan zijn er genoeg mooie strandbestemmingen in Europa. Want voor zon, zee en strand hoef je niet helemaal naar de andere kant van de wereld. Lees verder voor de mooiste en meest bijzondere plekken in Europa om jouw strandvakantie te vieren.

Sardinië – Italië

Als mooiste strand van Sardinië wordt vaak La Pelosa of Spiagga Della Pelosa genoemd. Dit strand heeft niet alleen het witste strand van allemaal, maar de zee is zo blauw dat het bijna pijn doet aan je ogen. Het is er wel heel erg toeristisch. Wil je liever een wat stiller strand? Breng dan een bezoekje aan de Golf van Orosei. Hier vind je verschillende stranden en allemaal even mooi. Cala Luna ligt het meest afgelegen – je kunt er alleen te voet komen via een ongeveer vier kilometer tellend lang pad of met een bootje. Pluspunt: achter dit prachtige strand vind je een bar/restaurant met verse vis en lokale lekkernijen. Echte aanrader dus!

Ibiza – Spanje

Een nog steeds populaire bestemming is Ibiza. Het helder blauwe water, de prachtige baaien en de vele en leuke uitgaansgelegenheden maken het Spaanse eiland tot een ideale plek voor een relaxte strandvakantie. Om het mooiste uitzicht over het hele eiland te krijgen, breng je een bezoek aan het moeilijk te bereiken strand Cala D’Hort. Het is absoluut de moeite waard aangezien je vanaf dit strand ook het eiland Es Vedra kunt zien waar Ibiza haar magie aan ontleent (volgens de legende). De meeste toeristen trekken naar het zuiden van Ibiza. Wil je de drukte juist vermijden? Kies dan voor een bezoek aan het noorden van Ibiza. Wil je eens iets anders dan op het strand liggen? Maak er dan een bootvakantie op Ibiza van. Een boot huren op Ibiza is een mooie manier om het eiland van de andere kant te zien.

Amalfi – Italië

Wil je een bijzondere strandvakantie aan het vasteland? Boek dan een reis naar de Amalfi kust. Deze kust is ongeveer 100 kilometer lang, maar door de Amalfi Drive SS163 te rijden van ongeveer 50 kilometer lang, zie je de mooiste plekken. Daar waar de Amalfi kust vooral voor rijke mensen is weggelegd, is er ook voor de minder rijken onder ons genoeg te beleven. In de stad Positano vind je een van de grotere en drukbezochte stranden, Spiagga Grande. Liever een minder toeristisch strand? Die zijn er gelukkig genoeg te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Minori, een prachtig dorpje met prachtig strand.