Zeecontainers: niet alleen geschikt voor goederentransport!

Maritieme containers, ofwel zeecontainers, zijn onmisbaar in de transportsector. De containers zijn uitermate geschikt voor transport dat over zee en land vervoerd moet worden. Maar wist je dat je zeecontainers ook voor andere doeleinden kunt gebruiken? In dit artikel lees je over de mogelijkheden en waarom een zeecontainer kopen misschien wel iets voor jou kan zijn.

Zeecontainer voor goederentransport

De voornaamste reden dat men een zeecontainer koopt, is om het te gebruiken voor het vervoeren van transportgoederen of opslag. Er zijn veel verschillende soorten zeecontainers verkrijgbaar en iedere soort container is ergens goed voor. Zo is de kans dat je een container voor jouw specifieke wensen vindt groot. Je hebt de standaard zeecontainer gemaakt van aluminium of staal. Deze containersoort is geschikt voor het vervoeren van stukgoederen. Maar je hebt bijvoorbeeld ook zeecontainers met open top voor goederen die niet in een geheel dichte zeecontainer passen. Deze kunnen dan aan de bovenkant uitsteken en bedekt worden met een zeil. Ook heb je koel-vries containers voor het veilig vervoeren van goederen die anders snel bederven, en ga zo maar door. Wat voor goederen er ook vervoerd dienen te worden, je kunt ervan uit gaan dat je een geschikte zeecontainer vindt.

Wonen in een zeecontainer

Zeecontainers worden tegenwoordig niet alleen gebruikt voor transportgoederen. De meest creatieve dingen zijn mogelijk als het op zeecontainers aankomt. Zoals bijvoorbeeld een containerwoning. Zeecontainer woningen zijn de laatste jaren erg populair geworden, met name onder studenten. Het is een prima oplossing voor het tekort aan studentenhuisvesting en met wat creativiteit kun je een container omtoveren tot een erg gezellige (tijdelijke) woning!

Shoppen in een zeecontainer

Wat je ook steeds vaker ziet, zijn pop-up winkeltjes die in een zeecontainer gebouwd zijn. Dit is een zeer creatieve en leuke oplossing als je tijdelijk een winkel wilt openen op een bepaalde locatie. Een pop-up winkel in een zeecontainer heb je zo gemaakt en kun je zonder zorgen na sluitingstijd op slot doen. De containers zijn zo massief dat het alles behalve gemakkelijk is voor ongenodigde gasten om binnen te dringen.

Zwemmen in een zeecontainer

Een van de meest creatieve manieren om een zeecontainer te gebruiken, is een zeecontainer zwembad. Een zeecontainer is ideaal om als zwembad te gebruiken, vanwege de afmetingen (20ft of 40ft) is het een perfect formaat om als zwembad te dienen. Door een zeecontainer als zwembad te plaatsen, hoef je enkel een gat te graven waar de container in past, en wellicht hier en daar wat aanpassingen doen. Als je echt creatief en handig bent, zou je bijvoorbeeld een infinity pool kunnen bouwen. Een goedkope oplossing voor een luxe zwembad in de tuin en tevens milieuvriendelijk, je gebruikt tenslotte gerecycled materiaal.