Meer in beweging: wandelen en fietsen

Door het werk wat grotendeels plaatsvindt achter een bureau, is het voor velen heel normaal om een groot deel van de dag te zitten. Juist omdat het zo normaal is, hebben ook veel mensen waarschijnlijk het gevoel dat ze graag meer willen bewegen maar niet zo goed weten hoe ze dat moeten doen. Sporten kan, maar kan ook heel ver weg klinken als je dat niet actief hebt gedaan. Sporten voelt als het nemen van een abonnement in de sportschool terwijl dat het helemaal niet hoeft te betekenen, in tegendeel zelfs, er zijn een hele hoop andere manieren om meer in beweging te komen dan het gaan naar de sportschool.

Fietsen

Voor velen is een fiets eigenlijk alleen in gebruik wanneer er een bestemming bereikt moet worden. Even naar de supermarkt? Dan pakken we de fiets. Ook naar werk wordt de fiets vaker gepakt, wat al een grote vooruitgang is in vergelijking in de auto naar het werk gaan, want dan ben je ook aan het zitten. Maar fietsen is ook een hele leuke manier om over het algemeen in beweging te komen. Zie het als een variatie op een blokje om, maar dan kan je een stuk verder! Met een goedkope elektrische fiets kun je zelfs een heel eind rijden, zonder moe thuis te komen, maar wel het gevoel hebben dat je echt even in beweging bent geweest. Dit heeft overigens ook veel te maken met het feit dat je even buiten bent geweest. Fietsen zonder bestemming geeft een heel ander gevoel dan fietsen met een bestemming, veel vrijer en vermakelijker, dus zeker het proberen waard!

Wandelgroepen

Vind je wandelen leuk maar doe je het liever niet alleen? Dan kun je ook met meerdere mensen wandelen. Er zijn veel groepen die wandelen om exact deze reden. Het betekent ook niet dat je heel sociaal hoeft te zijn, maar wandelen in gezelschap kan een stuk makkelijker voelen dan wanneer je weet dat je het eind in je eentje moet lopen. Je kunt natuurlijk ook zelf een wandelgroep organiseren door wat vrienden op te trommelen of om je heen te vragen of mensen behoefte hebben aan hetzelfde. Het zal je verbazen hoe goed mensen zullen reageren. De drempel om alleen te gaan wandelen kan toch best wel hoog voelen. Als je er zelf last van hebt, kan je er vanuit gaan dat je niet de enige bent die verlangt naar hetzelfde, dus schroom niet om eens om je heen te vragen. Het resultaat zal je verbazen!