Op pad met de fiets

De herfst heeft qua weer echt haar intrede gemaakt maar het is nog niet zo dat het elke dag regent. Tot nu toe hebben we mogen genieten van heerlijk fris herfstweer wat juist goed is voor het energieniveau binnen onszelf. Tijd dus om daar lekker gebruik van te maken door veel naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld met de fiets. In deze blog vertel ik waarom de fiets eigenlijk het beste vervoersmiddel is. Lees je mee?

Lekker goedkoop

De fiets is een beetje één van de symbolen van de Nederlandse cultuur. En dat is niet zonder reden want Nederland is maar een klein landje en zo’n beetje alles is wel aan te fietsen. Maar dat is niet alles. De fiets is ook een heel duurzaam en daarmee goedkoop vervoersmiddel, ook niet onbelangrijk. Het aankoopbedrag ligt een stuk lager dan bij een auto, om over de prijzen van onderhoudsbeurten en benzine nog maar te zwijgen!

Heerlijk in beweging

Met de fiets komen we ook in beweging en dat is voor (bijna) ieder mens een goed ding. In onze westerse maatschappij werkt het merendeel op kantoor en zitten we dus veel gedurende de dag. Door de fiets als vervoersmiddel te gebruiken, krijgen we ook nog die dagelijkse beweging en dat houdt ons lichaam soepel. Je lichaam is je er dankbaar voor en jijzelf op latere leeftijd ook, neem dat maar van mij aan.

Samen met de kinderen

Een moederfiets kopen, heeft nog meer voordelen. Zo maak je het leren fietsen aan je kinderen makkelijker en leuker, omdat jullie allebei op de trappers staan. Daarnaast zijn moederfietsen speciaal wat steviger gebouwd zodat je met behulp van zitjes en dergelijke ook nog kinderen mee kan nemen, ideaal!

Handig voor van alles

Als je kiest voor een damesfiets kopen, kan je de auto in bijna alle gevallen wel laten staan. Met een beetje een stevige fiets en goede fietstassen heb je de auto zelfs niet meer nodig voor de boodschappen. Ook die laat je gewoon op de fiets in en je rijdt er zo mee weg. Geen extra benzinekosten en parkeerkosten. Je hebt lekker bewogen en komt met een frisse neus weer thuis. Zo wordt boodschappen doen nog leuk ook!

Goed voor het milieu

En zoals ik zei, is het ook nog eens goed voor het milieu. De productie van fietsen en het gebruik ervan is minder belastend voor de planeet. Je helpt dus niet alleen jezelf een handje, maar de wereld ook!