Ontdek de rijke cultuur van Egypte!

Bij Egypte denken we aan piramides, de woestijn en de sfinx. Egypte heeft echter nog veel meer te bieden en is een geweldig land om te verkennen tijdens de ultieme rondreis Egypte! Waarom is dit land zo mooi voor rondreizen en wat kun je er verwachten als je erheen reist? Enkele tips!

Over Egypte

We kennen Egypte voornamelijk vanwege de rijke historie. Er zijn enorm veel bouwwerken te bezichtigen die je mond laten openvallen van verbazing. Je komt in het land vooral veel aanhangers van het Islamitische geloof tegen. Een groot deel van Egypte bestaat uit woestijn, maar er is ook water. Dit zorgt ervoor dat een rondreis in Egypte enorm gevarieerd is. De meeste mensen spreken in Egypte Arabisch, maar spreken tevens wel een woordje Engels om je te helpen. Vooral in toeristische gebieden hoeft dit geen probleem te vormen.

Piramides en tempels

De bekendste trekpleister van Egypte zijn waarschijnlijk wel de Piramides van Gizeh. Deze liggen aan de rand van de hoofdstad Caïro. De piramides vormen samen met de Sfinx van Gizeh een van de zeven wereldwonderen. Wat ook echt een must is om te bekijken is de Vallei van de Koningen. Deze vind je in Luxor. Het is een ware must om te zien wat er allemaal is overgebleven uit de tijd van de oude Egyptenaren. Er zijn meerdere oude graven gevonden, waaronder die van Toetanchamon.

Water in Egypte

Hoewel je bij Egypte misschien vooral denkt aan de woestijn, is er toch ook wel water in dit land te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld de rivier de Nijl, waar je kunt varen in een zeilboot. Er zijn meerdere opties om dit tijdens je rondreis te doen. Even een meerdaagse cruise over de Nijl, of slechts een klein stukje. Water vind je ook bij de Middellandse Zee of de Dode Zee. Er zijn aardig wat badplaatsen, bijvoorbeeld Dahab, Hurghada en Marsa Alam. Als je hier heen gaat, moet je zeker de onderwaterwereld niet vergeten. Ga snorkelen of volg een cursus duiken. De kans dat je tropische vissen of zelfs schildpadden ziet is zeer groot.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Egypte te gaan is eigenlijk het hele jaar. De temperaturen zijn het hele jaar zeer goed. Let er wel op dat het extreem warm kan zijn in de zomermaanden. Denk er ook aan dat temperaturen ’s avonds vaak veel lager kunnen zijn en dat het verschil zeker twintig graden kan zijn. Mensen die graag willen overwinteren kunnen ook heel goed naar Egypte gaan.

Reisdocumenten voor Egypte

Je kunt niet zomaar naar Egypte gaan voor je rondreis, want je bent wel verplicht om een visum aan te vragen. Deze kun je aanschaffen wanneer je het land inkomt. Het kost je wat geld (zo’n 25 euro) en daarna mag je vier weken lang in Egypte blijven. Houd er ook rekening mee dat vaccinaties worden aangeraden. Zo is het verstandig om inentingen voor DTP en Hepatitis A in te nemen. Zorg ook altijd voor een goed middel dat je kunt nemen wanneer je naar Egypte gaat.

Gastvrijheid

De Egyptenaren staan erom bekend dat ze erg gastvrij zijn. Het kan dan ook zeker voorkomen dat je tijdens je rondreis door het land wordt uitgenodigd om ergens te blijven eten. Word je ergens uitgenodigd, doe dan wel je schoenen uit voordat je naar binnen gaat. Eet je maaltijden ook nooit met links, omdat in Egypte deze hand als onrein wordt gezien.

 

Je rondreis voorbereiden

Wat wil je allemaal zien en doen tijdens je rondreis in Egypte? Maak een lijst en vervolgens een planning. Zorg dat je de accommodaties al vooraf boekt, want de betere plekken zitten vaak al vol, zeker in het hoogseizoen. Bij de luchthaven zou je wel een auto kunnen boeken. Er zijn in Egypte ook enorm veel mogelijkheden voor georganiseerde rondreizen. Alles wordt dan in één keer geregeld en jij kunt ontspannen van de omgeving en de bezienswaardigheden genieten