Zo maak je prachtige foto’s tijdens de cruise

Er zijn van die momenten en vakanties die je maar één keer in je leven meemaakt. Persoonlijk ben ik gek op cruises, maar ik kan simpelweg niet oneindig veel cruisevakanties betalen. Daarom heb ik tijdens mijn cruise allemaal prachtige foto’s gemaakt. Tijdens de reis viel het mij op dat veel van de passagiers niet voorbereid waren. Veel mensen waren bijvoorbeeld de camera vergeten of na een paar dagen was het geheugen van de SD kaart al vol. Daarom geef ik je vandaag advies en handige tips zodat jij wel goed voorbereid op cruise gaat. Zo maak je de meest prachtige foto’s tijdens de cruise!

Goede voorbereiding dankzij checklist

Waar veel mensen de fout ingaan, is de voorbereiding. Persoonlijk werk ik altijd met een checklist. Hierdoor weet ik zeker dat ik alle benodigdheden inpak. Voor mijn camera heb ik een apart lijstje. Daar staat onder andere op dat ik altijd een extra SD-kaart meeneem. Ik begrijp bovendien alleen een SD-kaart als deze van goede kwaliteit is en een groot geheugen heeft. Dan weet ik namelijk zeker dat ik voorlopig vooruit kan met de SD-kaart tijdens het maken van de foto’s. Mijn camera heeft namelijk een functie waarmee ik 4K ultra HD opnames en foto’s kan maken. Dat kost veel schijfruimte van de SD-kaart. Vandaar dat ik minimaal één extra SD-kaart meeneem.

Verder zorg ik er ook voor dat ik een opgeladen reservebatterij meeneem. Je weet namelijk nooit wanneer de camera ineens leeg is. Uit ervaring weet ik dat de SD-kaart en de batterij vaak op de vervelendste momenten vervangen moeten worden. Om zo’n situatie te voorkomen, neem ik dus standaard reserves mee. Dat geldt voor SD-kaart als voor de batterij. Uiteraard zorg ik er ook voor dat alles in mijn cameratas past. Het is wel zo prettig om alles bij de hand te hebben. Anders heb je alsnog niets aan zo’n extra SD-kaart of batterij.

Verstand van fotografie

Naast een goede voorbereiding is kennis ook essentieel om goede foto’s te maken tijdens de cruise. Daarom raad ik iedere amateurfotograaf aan zijn camera goed te bestuderen. Wat kan jouw camera allemaal? Welke verschillende functies en settingen kun je tijdens het fotograferen gebruiken? Hoe meer je weet over jouw camera, hoe beter de foto’s uiteindelijk zullen zijn. Verder is het natuurlijk ook handig als je een beetje basiskennis van fotografie bezit. De foto’s waar je het meeste spijt van heb, zijn de foto’s die je eenvoudig beter had kunnen maken. Zo maak je dus eenvoudig prachtige foto’s tijdens de cruise.